Vadba varne vožnje za voznike začetnike
prijavnica

Usposabljanje je namenjeno voznikom začetnikom kategorij A, A2 ali B, ki so opravili izpit po 13.8.2010. Udeležite se ga lahko po najmanj štirih mesecih od izdaje vozniškega dovoljenja, a pred iztekom staža voznika začetnika.

Celodnevni program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov vključuje vadbo varne vožnje s teoretičnim in praktičnim delom na poligonu ter skupinsko delavnico o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa.

Teoretični del vsebuje razpravo o izkušnjah in razlogih za vožnjo, osnove o delovanju fizikalnih zakonitosti pri vožnji, razlago tehnik zaviranja v sili, reakcij vozila pri vožnji skozi ovinek in razlogov za zanašanje ter predstavitev pravilnega upravljanja vozila in sodobnih varnostnih naprav na vozilu.

Pri praktičnem delu ponovimo pravilno nastavitev sedežnega položaja in upravljanja vozila (slalom), preizkusimo zaviranje pri različnih podlagah in hitrostih, izvedemo ustavljanje na točko, izogibanje oviram z in brez zaviranja, izbiro ustrezne varnostne razdalje, reševanje vozila v ovinku pri pre- in podkrmarjenju ter v primeru zdrsa zadka. Opcijsko: izogibanje oviram v zavoju, reševanje iz prevrnjenega vozila (simulator) in preizkus trka (simulator).

V okviru skupinske delavnice predebatiramo vpliv nezadostnega znanja in spretnosti na vožnjo, pregledamo najpogostejše kršitve predpisov s strani začetnikov,  razloge za nespoštovanje omejitev hitrosti, vpliv utrujenosti, alkohola in drugih substanc ter ostalih dejavnikov, ki odvračajo pozornost od vožnje substanc na voznika ter poudarimo pomen medsebojnih odnosov v prometu.

Vadba varne vožnje je lahko zabava za vso družino. Po akcijskih cenah se lahko pri izvedbi praktičnega dela pridružijo tudi družinski člani.

Prijavo je naenostavneje izvesti kar preko spleta in plačati s spletno banko.

Cena je enotno določena z Uredbo o določitvi cene vadbe varne vožnje in skupinske delavnice o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa in znaša 125 EUR.

Udeležencem vadbe ponujamo tudi najem vozil in prevoz na poligon.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na 041/335847, vozniki.zacetniki@avtosola-humar.si oziroma v naši poslovalnici.

 

 

Avtošola ing. Humar, Kranj, d.o.o., E-pošta: info@avtosola-humar.si, TEL: 04/20-21-222, GSM: 031/615-531


 Sodni prevodi - Ruščina - Prevajanje dokumentov